Over Ons

Wij zijn een voorraadhoudende hardhoutleverancier, gevestigd in het mooie Brabant, te Oirschot, langs de A58. Al meer dan 45 jaar investeren wij in hechte relaties met zagerijen over de hele wereld. Leveranciers worden steeds zorgvuldig gekozen op basis van kwaliteit, zaagprestaties en duurzame houtproductie. Ze worden met regelmaat bezocht en beoordeeld. Dankzij onze persoonlijke werkwijze en marktkennis kunnen onze klanten altijd rekenen op hardhout van topkwaliteit, correcte prijzen, deskundig advies, snelle leveringen en prachtige houtproducten. Onze relaties zijn timmerfabrikanten en -industrieën, de (houtverwerkende)industrie, interieurbouwers, de aannemerij en mallenmakerij in het binnen- en buitenland.

Alles onder-1-dak en in eigen beheer

Wat Hotim onderscheidt van andere houtleveranciers is dat wij alle belangrijke bedrijfsprocessen en faciliteiten onder 1 dak hebben: eigen inkoop, verscheping, droogkamersopslag, modern machinepark (met o.a. eigen vingerlasstraat en autoclaaf), verkoopteam én eigen transport. Van bos tot bezorging bij de klant dus, zonder tussenpartijen. Dit zorgt voor duidelijkheid en snelheid naar de klant toe en zo hebben wij door de jaren heen kunnen bewijzen bijzonder flexibel en betrouwbaar te zijn. 

Bewust met hout

Als importeur van tropisch hardhout zijn wij ons zeer bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid met betrekking tot verantwoord bosbeheer. Deze verantwoordelijkheid gaat verder dan onze FSC- en PEFC certificering en overige keurmerken, zoals VLC en OLB. Lees hier meer over onze bijdrage aan duurzaam bosbeheer en het milieu

Beste hardhoutleverancier van Nederland. 

Met dank aan onze relaties en de lezers van vakblad HoutWereld is Hotim in 2013 en 2014 uitgeroepen tot ‘Beste hardhoutleverancier van Nederland’. Wij hebben het onze missie gemaakt om deze titel ook in de toekomst te blijven verdienen. Dit doen we door het leveren van constante topkwaliteit in hout, aanbod, service en kennis.

ZaagMaat
Eenvoudig & snel je optimale zaagstaat berekenen. Minimaal kortverlies & maximaal rendement was nog nooit zo simpel!
Start nu!
RekenMaat
RekenMaat
Omrekenen van prijs per kuub (m3) naar prijs per meter (m1) of meters omzetten naar m3 lastig? Niet met onze Rekenmaat!
Start nu!
ZaagMaat
Close